Roztáhování piercingu

Určitě alespoň jednou v životě jste viděl roztáhnuté lalůčky. V Evropě to stále nabírá popularity, přičemž není to něco zvláštního, ale už se to stává normou, zejména pokud se jedná o velikost do 10 mm. Roztahovat se dá nejen lalůčky, ale i jiné piercingy. Kromě chrupavek, jejichž průměr se výrazně mění nejčastěji vyřezáváním pomoci punčru. Nejčastěji se můžeme narazit na roztažený septum, labret, bradavky a intimní piercingy. 
Proč se to dělá? 
Tato tradice má své kořeny v afrických kmenech, kde se to dělalo z několika důvodů: pro zastrašování nepřítele, z rituálních důvodů a dokonce aby znetvořovali přitažlivost svých žen, aby se ty nedostaly do rukou nepřítele (v kmenu Mursi se dávaly obrovské talíře do dolního rtu). V moderní době se roztahuje nejčastěji, aby se zkrášlit, což možná pro někoho není úplně pochopitelné, ale každý má svou představu o kráse. Někdo se chce napodobit má rád Etno styl a ho baví zajímavé tradice a rituály, jiní – majitelé intimních piecingů, chtějí si takovým způsobem zintenzivnit vzrušení a sexuální prožitek. 

Roztahování – jak na to?

Roztahování je skoro bezbolestný proces, který by neměl být doprovázen silnou bolesti a krvácením. Toho si můžete vyhnout, pokud budete dodržovat základní pravidla roztahování:
  1. Roztahovat pomalu, neboli 1-2 mm měsíčně. To je základ všeho. Budete-li pospíchat a zkusit ihned narvat centimetr, bude to strašně bolet, krvácet a zároveň to může vést k takovým příjemným důsledkům jako je:
    • Blow out – při nadměrném roztahování kůže uvnitř ucha se roztrhává a pak se tkáň vytlačuje směrem navenek. Vypadá to, jako že máte za uchem masový donut. Odstraňuje se to chirurgickým způsobem.
    • Keloidní jizva vzniká také při moc rychlém roztahování, když tkáň nestíhá se zahojit, a pořad se trhá, vzniká nádor, který začíná nekontrolovaně růst. Odstranění je také pouze chirurgické.
    • Nekróza – odumírání buněk, ztráta elasticity kůže.
    • Roztrhání ucha se může stát v případě velkého tunelu. Potom rekonstrukce ucha probíhá také chirurgicky.
    • Tak že máte-li nejraději hezké tunely místo skalpelu, roztahujte uši pomalu. 
  2. Začínat roztahování lze jen po úplném zahojení piercingu. Ne tehdy, kdy se Vám zdá, že se to zahojilo, ale po úplném zahojení. Každý piercing má různou dobu hojení, ale třeba u lalůčku, septa, labretů, u piercingů malých stydkých pysků a VCH nejraději začínat nejdřív za 2 měsíce, u velkých stydkých pysků – 4měsíce, bradavek – za 9 měsíců.
  3. Vhodná doba pro roztahování je po sprchování, když pokožka se stává měkčí a poddanější roztahování
  4. Než začnete roztahovat ucho, umyjte si ho jemným dětským mýdlem, osušte. Používejte lubrikant na vodní bází aby se roztahovák hýbal co nejplynuleji
  5. Používejte kvalitní roztahováky, alespoň z chirurgické oceli 316L nebo 316 LVM, ale v žádném případě ne akryl, fimo hmotu a silikon, které mohou vyvolat podráždění, ani dřevo, kost nebo rohy – kvůli pórovitosti těchto materiálů mohou stát zdrojem bakterií
  6. Při samotném roztahování nekruťte taperem a netlačte, to může vést k blow outu. Přidržujte tkáň prsty, abyste si pomohly dát roztahovák dovnitř. Zkuste střídat strany, jednou začínejte z jedné strany, příště z druhé, to pomůže vyhnout blow outu
  7. Dalším způsobem roztahování uší kromě roztahováků je koupit si tenkou teflonovou pásku a postupně obmotávat jí šperk. Paska je tenká a proto pomáhá usnadnit proces roztahování. Můžete dávat novou vrstvu každé cca 5 dnů
  8. Nepoužívejte váhu, to může nadměrně zatížit tkáň a vést k následkům z předchozích bodů
  9. Až budete mít roztažené uši, pak je vhodné vyndávat plugy přes noc, mazat uši olejem jojoba ráno a večer a doprovázet to jemnou masáži. Budete-li mít problémy s nasazením tonelu po spánku, zkuste nejdřív dát menší velikost a za nějakou dobu, je vyndat, udělat si masáž s olejem a zkusit dát ty, které obyčejně nosíte.
  10. Udržujte své tonely v čistotě, aby se tam nemnožila špína a bakterie
Chcete-li mít proces roztahování uši pod kontrolou profesionálu, přijďte k nám do studia, uděláme to zdarma a poradíme. 

https://plus.google.com/116216133539652251584/posts/cHgruTAvzgd

0
Populární články
Objednat se teď