Příprava na aplikaci piercingu a péče o něj

Jak si připravit na piercing:

  1. Nejdřív si ujistí, jestli nemáš kontraindikace: žloutenka, HIV a jiná infekční oněmocnění, cukrovka, špatná srážlivost krve, alergické reakce, tendence k vytvoření keloidních jízv, epilepsie, kožní nemoci, hormonoterapie, onkologické nemoci, menstruace, těhotenství, užívání léků (pokud ano, se sohlasem lékáře). 
  2. Vyber si druh piercingu a přečti si, jaká budou omezení a doporučení spojená s jeho hojením. 
  3. Prozkoumej předpokládané místo provedení piercingů, nemáš-li:
      • nějaké zjevně viditelné kožní problemy
      • v ústech afty
      • v intimních partiích – nejaké zvlaštní výtoky,vyrážky apod.
      • vlasy, v případě jejich nadměrného množství – oholit se holícím přístrojem
  4. Je-li všechno v pořádku, můžeš si objednat u nás non-stop
    • SMS/tel: +420 728274700 
    • Email: info@blackhousetattoo.cz 
  5. Večer před piercingem se nedoporučuje pít alkohol, brát léky zřeďující krév jako Aspirin. Doporučuje se vyspát, dobře se najíst a oblect pohodné oblečení, které nebude nějak překážet čerstvému piercingu. Př.: piercing do bradavek, intimní piercing – čisté spodní pradlo z bavlny, spiš jiné než bílé barvy. Volnější kalhoty nebo šaty piercing do pupíku – kalhoty s nízkým pasem, piercing do ucha – umýt si vlasy a máte-li dlouhé vlasy vzít s sebou gumičku a sponky.

Péče o piercing

Peče o piercing začíná základní osobní hygienou a peče o své zdraví obecně: mýt si ruce, čistit zuby, sprchovat se, jíst zdravě, nepít alkohol, nekouřit, nezneužívat jiné navykové latky, pečovat o svou imunitu. Nedodržování těchto zásad vede k oslabení imunity a to i k prodloužené době hojení piercingu, který je сizím tělesem v organismu. 
  • Měl bys ošetřovat čerstý piercing 2-3krát denně pomoci solného roztoku, který můžeš koupit u nás nebo udělat si ho doma – 200 ml čísté vody (z lahvi nebo destilovanou)+1/4 čajové lžice nejodované mořské soli nebo odpovídající poměr. Na péči se dá použit také antiseptikum Dettol nebo jemné dětské mydlo bez vůně. 
  • V první době v místě čerstvého piercingu může dochazet k mírnému krvacení, mohou se vyskytovat výtoky lymfy a modřiny. Zaschlou krev a lymfu nikdy neodtrhavej, ale rozmoč to solným roztokem, buď ponořením piercingu do něj nebo pomoci vatového tamponu na dobu cca 2-5 minut. Potom vatovou tyčinkou odstraň zbytky a osuš piercing. Během ošetření se má postupovat opatrně, v případě nutnosti po číštění přilepit na piercing náplastí. 
  • Snaž se vyhýbat zbytečným kontaktům piercingu s vodou, šamponem, make-upem apod. 
  • Nikdy nepoužívej na péči o piercing alkohol, peroxid vodíku, jodine, antibiotika a masti (není-li to doporučeno lékářem v případě těžkých zánětů apod)
  • Důležitá je prevence problemů s piercingem, měl by ses vyhybat křížové kontaminace: nesáhat na piercing špinavými rukami, vyloučit styk s tělními tekutinami jiných lidí, špinavou vodou aj. Nechodit do bazenu, sauny, solarií. 
  • Nesportovat během první doby hojení. Potom vždy ošetřuj piercing před a po cvičení. Je-li nutné přelepuj ho během cvičení
  • Nehýbat se šperkem, nekroutit ho, nevyndávat, neměnit dřív než se piercing zahojí, zaprvé, pak ho nebudeš moci dát zpátky, za druhé dodatečný pohyb prodloužuje dobu hojení, za třetí nový šperk může vyvolat alergickou reakci, pokud není z kvalitního materialu
  • Buď opatrný/á, abys neutrhnul piercing oblečením, vlasami apod.
  • Máš-li problém s piercingem – pálí, bolí nebo je tam hnis, zkus solné kompresy, použijte silnější solný roztok nebo teplý silný heřmankový čaj, do kterého navíc můžete přidát kapku teatree oil. Namoč v něm vatový tampon a pak přiložte k místu propíchu a drž 10 min. 

Zvláštnosti peče o některé druhy piercingu:

Jazyk, orální piercing
Zdržet se libání a orálního sexu, nejíst kyselé, palivé, horké, tvrdé jídlo a nekonzumovat podobné pítí. Nepít alkohol, nekouřit. Po každém jidle vyplachovat si usta speciálním vyplachováním bez alkoholu, jako Paradontax, Paradontax Extra, Oraflux, Curasept. Vyměna za kratší šperk je nutná za cca 7-10 dnů

Intimní piercing (pro dámy)
Zdržet se sexuálního styku, nehrát se čerstvým piercingem, v první době, až se budeš cítit na to, ale během celé doby provozovat bezpečný sex za použitím např.kondomů.

Piercing bradavek
Ponořovat bradavku do koupele (hrnku) se slaným roztokem, očistit, osušit papírovým ručníkem, přelepovat náplasti přes den během prvního týdne, pokud nejsi doma, doma nechávat piercing dychat, a přes noc. Pokud piercing nekrvací místo náplasti se dá použít měkkou podprsenku z bavlny

Piercing ucha
Máš-li dlouhé vlasy, používej gumičku a sponky aby se piercing nezachytil o ně. Nespí na straně, kde máš piercing. Na ochranu polstáře proti krve můžeš dát na polstář čistý ručník.

Mikrodermální piercing
Snaž se ho nemočit ani na něj nesáhat alespoň první den po aplikaci. Druhý den můžeš ho opatrně ošetřit buď pěnou z antibakteriálního mydla nebo pomoci klasické koupeli se solným roztokem. Na odstranění nečistot použij  papírový ubrousek, přelož ho 2krát na půl a jedním z konců snaž se opatrně očistit základnu mikrodermalu a oblast kolem něj. Postupovat se má velmi opatrně, aby se samotný mikrodermal nehýbal, ošetření by nemělo být bolestivé. Po číštění přelepit mikrodermal průdušnou náplastí, která by se měla vyměňovat dle potřeby minimálně 2-krát denně, po každém ošetření mikrodermalu. Přelepovat náplastí se doporučuje minimálně 7 dní přes den, a 30 dní přes noc k zamezení zatrhnutí. I když se ti bude zdát, že to nemáš dělat, měl bys dávat zvláštní pozor minimálně 3 měsíce po aplikaci, kdy mikrodermal se pěvně uchytí do kůže

Máte-li nějaké problémy s piercingem a přečtěte si článek - "Nejčástější problémy s piercingem", kde můžete pochopit, co se děje s Vaším piercingem  a jak to napravit 

https://plus.google.com/116216133539652251584?rel=author
0
Populární články
Objednat se teď