Piercing do ucha

Uši byly historicky první části těla, kterou si člověk propíchl. První upomínka o piercing lalůčku byla ještě 5 tisíc let př.n.l.  Zlaté a střibrné šperky byly symbolem bohatství a blahobytu. V některých kménech se píchnutí ucha bylo části spiritického rituálu, kontaktu s duchy a také možnosti získat energii kovu, ze kterého je šperk vyroben. Kultura piercingu se zarodila na jíhu a východu, upomínky o naušnicích byly i v religiozních psáních. V Evropě dlouhou dobu piercing nebyl v trendu od 5. do 16. století, ale od 16. století naušnice nebyly prerogativou jen dám, muži také často nosili naušnice a mezi ně byl třeba i Wiliam Shakespear.
Piercing uší v moderním pojetí se neomezuje jen píchnutím lalůčku, ale může se vyskytovat ve více než 13 podobách. Pokud k tomu přičteme rozmanitý výběr naušnic a tzv. „projekty" – piercingy, které jsou spojením několika propíchu v uchu jedním šperkem, uvídíme, obrovské možnosti vyjadřit svou individualitu a krásu jen pomoci piercingu v uchu. Orientační doba hojení piercingů v uchu je 3-9 měsíců, kromě lalůčku, jehož doba hojení je cca 1 měsíc. Většina z nich se propíchuje jehlámi 18 Ga, kromě industrialů, u kterého nejtenší možný šperk je 1,6 mm.
Většinu z těchto piercingu najdete v naši galerii

   Druh piercingu  Typický šperk na začátek  Doporučená zvláštní peče kromě základní
 1  Lalůček  Činka,kroužek  
 2  Helix  Činka, kroužek  Dávat pozor na vlasy, opatrně se česat
 3  Tragus  Činka, tragus  Nenosit sluchátka pecky během hojení
 4  Industrial  Činka  Velmi opatrně se oblékat a svlékat, dávat pozor na vlasy, nespát na tomto uchu v žádném případě
 5  Rook  Banánek, kroužek  
 6  Conch  Činka  
 7  Outer conch  Činka  
 8  Orbital  2 činky, kroužek  Pokud jde o spojení kroužkem dvou dírek na uchu, pro začátak je nejlepší volbou dat 2 činky a až po zahojení je spojít kroužkem
 9  Daith  Banánek,kroužek  
 10  Antitragus  Činka, kroužek  
 11  Forward helix  Činka, kroužek  
 12  Snug  Banánek  
 13  Transversal lobe  Činka  






https://plus.google.com/116216133539652251584?rel=author




0
Populární články
Objednat se teď